۲۲ آذر ۱۳۸۷، ۱۲:۱۱

درگفتگوبا مهر اعلام شد:

خسارت 500 میلیارد ریالی به فعالیتهای بیابانزدایی

خسارت 500 میلیارد ریالی به فعالیتهای بیابانزدایی

مدیر کل دفتر امور بیابان سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور خسارت وارده به فعالیتهای بیابانزدایی بر اثر خشکسالی در مناطق بیابانی را بیش از 500 میلیارد ریال اعلام کرد.

غلامعباس عبدی نژاد در گفتگو با مهر گفت: در حال حاضر بر اثر وقوع خشکسالی سال گذشته بیش از 500 میلیارد ریال خسارت به فعالیتهای بیابانزدایی کشور وارد شده، ضمن اینکه این پدیده منجر به وارد آمدن خسارت به 9.7 درصد منابع زیستی در کانونهای بحرانی فرسایش بادی شده است.

مدیر کل دفتر امور بیابان سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشوربیان کرد: خشکسالی در مناطق بیابانی سبب افزایش هزینه مبارزه با ملخ کوهاندار در استانهای سمنان، اصفهان، قم، خراسان رضوی، یزد، تهران و کرمان در سطح یک میلیون و 300 هزار هکتار و موریانه و سایر آفات و امراض در جنگلهای دست کاشت مناطق بیابانی شده است.

وی تصریح کرد: هجوم بیشتر ساکنین مجاور جنگلهای دست کاشت جهت بهره برداری علوفه ای و سوخت به این عرصه های بیابانی و لزوم حفاظت بیشترهمچنین از بین رفتن اغلب عملیات بذرپاشی و بذرکاری به واسطه فقدان بارندگی در زمان اجرا و پس از آن از دیگر خسارتهایی است که به دنبال وقوع خشکسالی در مناطق بیابانی حادث شده است.

عبدی نژاد یکی از بازرترین مشکلات مناطق بیابانی کشور را پایین بودن میزان بارندگی و پراکنش نامنظم بارشها عنوان کرد و افزود: این پدیده با خشکسالی و کاهش شدید بارندگی توام شده و رطوبت ذخیره شده در عرصه های بیابانی به شدت کاهش می یابد و در چنین وضعیتی کانونهای بحرانی فرسایش بادی و نیز عرصه جنگلهای دست کاشت در مناطق بیابانی تحت تاثیر قرار می گیرند.

وی اظهار داشت: در سالجاری به منظور جلوگیری از افزایش و یا جبران بخشی از خسارت ناشی از خشکسالی در مناطق بیابانی گونه های مقاوم به خشکی و با نیاز آبی کمتر مورد استفاده قرار گرفته است، ضمن اینکه زمان نهالکاری به قبل از بارندگی های فصلی تغییر یافته است.

مدیر کل دفتر امور بیابان سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور با اشاره به تغییر شیوه نهالکاری و آبیاری به منظور جبران خسارات تصریح کرد: کاشت نهال در خط رطوبتی تپه های ماسه ای، استفاده از آب و خاک نامتعارف، افزایش عملیات حمایتی و حفاظتی در سالجاری جهت جلوگیری از افزایش و یا جبران بخشی از خسارت ناشی از خشکسالی در مناطق بیابانی صورت گرفته است.

کد خبر 798381

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha